متن خبرها

title

وقتی بحث تولید مطرح می گردد باید تولید را یک مسئله و یک فرآیند بلند مدت دانست و برای سرمایه گذار و هر شخصی که میخواهد در تولید ورود پیدا کند را با یک افق و چشم انداز بلند مدت ببیند تا بتواند سرمایه و منابع خود را وارد سرمایه گذاری نماید این شرایط نیازمند ارزیابی خاص می باشد که متاسفانه در کشورما هیچوقت و هیچ زمان به دلیل تغییرات سیاسی و تصمیمات خلق الساعه برای این نوع نگاه و چشم انداز جایگاهی وجود نداشته و ندارد لذا باید سیاست گذاران و مسئولین تولید و اقتصاد کشور به همراه همه عواملی که به هر نحوی در این مسیر و زمینه ایفای نقش میتوانند یکنند همانند رئیس جمهور-وزرا اعضای کابینه دولت-مجلس دانشگاه و غیره...باید سیاست و شرایط و مکانیزم هایی را ایجاد کنند تا تولید در مسیر خودش قرار گیرد و به دلیل اینکه در چند سال گذشته چنین اتفاقی صورت نگرفته رشد اقتصادی کشور هم سال به سال منفی شده است.

با توجه وضعیت ایجاد شده اقتصادی کشور بر اثر بروز کرونا و منفی بودن اقتصاد کشور به صورت عادی تولید وضعیت مناسب را نخواهد داشت مگر اینکه

1-     ابتدا موارد مشخص تولید را دراین شرایط سخت سیاست گذاری کنیم و یک سیاست تولید و درست و به دور از سیاست های گذشته بنا کنیم اگر توجه کرده باشیم در این روزها که ویروس کرونا همه معادلات کشور به هم زد دیدیم که بعضی از تولیدات همانند بهداشتی و ایمنی مواد شوینده ضد عفونی کننده برای محافظت کل کشور با تمام توان تولید کردن و میکنند چرا چون یک تقاضای ناگهانی و بالفعل در جامعه رخ داد تا تولید کنندگان این محصولات تولید خود را هماهنگ نمایند با نیاز جامعه سوال اینجاست آیا سیاست گذاری ما درست بوده برای تولید قطعا جواب مثبت است زیرا با یک بازنگری و حرکت رو به جلو هر نوع مانع و قرمزی که پیش روی این نوع تولیدات بود برداشته شد پس این حرکت را باید ستود چون کلیه سیاست پیشین خود را به نفع تولید پسین تغییرداد تا بتواند تولید دچار مشکل نگردد در اثر این تصمیم گیری دو اتفاق ویژه افتاد یکی اینکه با افزایش تقاضا بالفعل که در جامعه افتاد تولید شکل و توان واقعی خود را به نمایش گذاشت و دیگر اینکه ضمن پاسخگو بودن به نیاز جامعه وضعیت اقتصادی واحد تولید را هم رونق بخشید و همچنین مسئولین و متصدیان امور تولید را متقاعد نمود که از نگاه های گذشته جدا شده و با یک نگاه جدید و تازه به آینده بروند .

2-     دولت اگر واقعا در نظر دارد حمایت خود را از تولید نشان دهد باید به سرعت از گذشته خود و رفتارهای نامناسب که در اثر گیر و  گور مناسب و قوانین حمایتی حرکت کند . همانگونه که در این مدت کوتاه بسیاری از موانع تولید برداشته شد و حرکت رو به جلو اقدام گردید قطعا می تواند برای کل تولید کشور چنین حرکتهایی را داشته باشد.

لذا سیاست گذاری بلند مدت برای تولید به جای خود محفوظ ولی برای جهش تولید در کوتاه مدت و در شرایط اقتصادی فعلی ایران موضوع مصرف بخش خصوصی و تقویت مصرف بخش خصوصی می تواند کمک شایانی به تولید داشته باشد . به این صورت که اگر تقاضای واقعی و باالفعل مصرف بخش خصوصی در کشور داشته باشیم به راحتی می توان برای آینده سیاست گذاری نمود و تولید به راه خود ادامه دهد.البته به این صورت نیست که مشکلات و موانع دیگری بخش خصوصی ندارد خیر بلکه ابتدا باید موارد مصرف و مقدار مصرف تعیین گردد.

لذا باید در کوتاه مدت برای جهش تولید فکر کنیم و به تولید ناخالص ملی توجه داشته باشیم که در این راستا باید جایگاه تولید ناخالص ها را بشناسیم و بدانیم که تولید ناخالص ملی در قسمت ارقام هزینه هایی  چه جایگاهی دارد.

اقلام عمده تولید ناخالص داخلی مصرف بخش خصوصی، بخش سرمایه گذاری مصرف دولتی،خالص صادرات منهای واردات، اقلام موجود انبار در این خصوص فقط سهم بخش خصوصی 52/5درصد است یعنی فقط بخش خصوصی 52/5 درصد تولید ناخالص ملی را دارد و تولید می کند . بنابراین هر حمایتی از این قشر برگشت دوچندان خواهد داشت.

لذا باید برای فعال شدن بخشی از افزایش تورم جلوگیری و کاهش تولید کمک کرد تا تولید داخلی کشور افزایش پیدا نماید و مردم برای خرید توان لازم را داشته باشند.

برای اینکه هزینه قیمت تمام شده تولید کاهش پیدا کند تولید با قیمت مناسب در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد.

3-     دولت باید در افزایش قیمت مواد اولیه بصورت جدی موانع ایجاد نماید از افزایش هزینه های تولید که در اثر مقررات دولت جلوگیری گردد.

4-     مالیات تولید باید کاهش یابد خصوصا مالیات ارزش افزوده که یکی از عوامل بازدارنده تولید است.

5-    نظام بانکی باید سیاست فعلی بنگاه داری را نسبت بانکداری تغییر جعت دهد تا به کمک بخش تولید بیاید که متاسفانه تا کنون چنین نبوده زیرا  بدلیل نظام بانکی خصوصا بانکهای خصوصی از تولید خلق پول بالایی برخوردارند و به جای کمک به تولید برای جبران ناکارآمدی خود به خلق پول اقدام میکنند.

 

متاسفانه به جز چند بانک خاص و تخصصی بقیه بانک ها خودشان تصمیم میگیرند به چه سمتی حرکت کنند و در کجا سرمایه گذاری نمایند که این حمایت از تولید نیست و باید نظام بانکی کارآمد تولید وضع گردد.

با آرزوی سلامتی و ایران آباد

 

                                                                                                                  مهدی جعفری

                                                                                                                     مدیر عامل

                                                                                                               شرکت الگانت سمنان


گواهینامه های بین المللی

  image1   image1   image1  

ارزش‌های ما

ارایه بهترین خدمات به مشتریان

ایجاد محیطی سرشار از آرامش و اطمینان برای مشتریان

ترویج فرهنگ مهندسی زیبایی

آفرینش ثروت‌های مادی و معنوی و گسترش کسب و کار برای کلیه ذینفعان

اطلاعات تماس کارخانه

سمنان . شهرک صنعتی سمنان . انتهای بلوار جمهوری
تلفن: 6-33652903 23 98+
فکس: 33652910 23 98+

Email: info@elegantgroup.ir
Website: www.elegantgroup.ir